Julkaistu

Taimenen erottaminen järvilohesta

Näsijärvessä ui sekä järvitaimenta, että järvilohta. Uuden kalastuslain mukaan rasvaevällinen taimen on nyt täysin rauhoitettu, joten on hyvin tärkeää tunnistaa taimen järvilohesta. Kaikki rasvaevälliset taimenet tulee siis koosta riippumatta vapauttaa mahdollisimman hellävaroen.

Järvilohen alamitta on 60cm, eikä Näsijärvessä uivan järvilohen rasvaevällä ole väliä – toisin kuin Vuoksen ja Hiitolanjoen vesistöissä. Muista aina katsoa paikkakohtaiset kalastussäännöt ja -rajoitukset. Näsijärvestä saa siis kalastaa ja ottaa myös rasvaevällisen järvilohen, kunhan se täyttää 60cm vähimmäisalamitan.

Kuten aiemmin ilmoitimme, istuttaa yhdistys nykysuunnitelman mukaisesti nimenomaan järvilohta Näsijärveen. Taimenen suhteen jatkamme elvyttäviä toimenpiteitä – mätirasiaistutuksia sekä purokunnostuksia. Jotta jatkossakin voisimme panostaa sekä istutuksiin, että kunnostuksiin, pyydä kaverit mukaan jäseniksi tai kauppaa heille vähintään ”Mää istutan”-tarra!

 

Järvilohi.fi-sivustolla on hyviä kuvia ja infoa sekä taimenesta, että järvilohesta. Oheinen kuvakaappaus on kyseiseltä sivulta. Klikkaa tästä ja lue lisää.

jarvilohen tunnistus

Kuvakaappauksen lähde: http://www.jarvilohi.fi/fi/lajit/jarvilohi/tuntomerkit/