Lohikunkku 2013

Lauantaina 2.11.2013 koitti vihdoin odotettu päivä kun Näsijärven Lohikalayhdistyksen järjestyksessään toisen Lohikunkku-kilpailun aamu valkeni. Talvella vietettiin yhdistyksen talvipäivää Maisansalossa jolloin sovittiin myös Lohikunkku kilpailun siirtämisestä Maisansalon maisemiin. Maisassa on erittäin hyvät puitteet kilpailun ja kaikenlaisten juhlien yms tapahtumien järjestämiseen, joten jos tarvitset itsellesi tai yrityksellesi esimerkiksi juhlatilaa niin ota ihmeessä yhteyttä Maisan isäntään Ruoka- & Juhlaravintola Maisa

Lohikunkku2013 3

Ensimmäiset venekunnat saapuivat jo perjantai iltana Maisan laituriin ja porukalla päästiinkin nauttimaan ravintola Maisan burgeri-listan tarjonnasta ja baarin virvokkeista. Kilpailuun ilmottautuminen alkoi lauantaina  kello 07.00 jolloin ensimmäiset kilpailijat jo odottelivatkin jonossa oven takana. Ilmoittautumisen jälkeen kaikille osallistuneille tarjoiltiin aamukahvit ja paahtopaistisämpylät. Traileritrafiikkia oli melkoisesti mutta hyvin kuitenkin pysyttiin aikataulussa ja kipparikokous päästiin aloittamaan ajallaan.

Lohikunkku2013 2

Kilpailuun starttasi kaikkiaan 61 venekuntaa. Parannusta viime vuotiseen tuli siis merkittävästi ja emme voi olla kuin tyytyväisiä tapahtuman herättämään mielenkiintoon. Lohikunkku-tapahtuma on yhdistyksen merkittävin varojenkeräystapahtuma jota tullaan jatkossakin kehittämään, jotta siitä saataisiin vieläkin onnistuneempi ja näin ollen houkuttelisi jatkossa vieläkin enemmän venekuntia mukaan.

Lohikunkku2013 1

Sääntöjen mukaan kaikkien venekuntien tuli olla rannassa kello 15.30 ja tämän jälkeen aloitettiinkin heti punnitus. Punnituksen lomassa tarjoiltiin kaikille halukkaille grillimakkaraa pahimpaan nälkään. Taimenen alamittana kisassa oli 55cm ja järvilohen 60cm. Vain yksi kala punnittiin per venekunta ja suurin kala toi väsyttäjälleen Lohikunkku 2013-tittelin.  Keli oli hieman haasteellinen ja mittakala melko tiukassa mutta neljä kalaa saatiin kuitenkin puntariin saakka.

WP_20131102_15_39_08_Pro__highres

Punnituksen ja palkintojen jaon jälkeen oli aika siirtyä illanviettoon joka starttasi ravintola Maisan illallisella. Pöytä oli tuttuun tapaa taas koreana ja keräsikin osallistujilta isot kiitokset, kenenkään ei varmasti tarvinnut lähteä nälkäisenä tästä tilaisuudesta. Illalliselta siirryttiin rantasaunalle jatkaaman illanviettoa saunottelun, virvokkeiden ja hyvän seuran parissa.

Iso kiitos kaikille osallistuneille ja yhteistyökumppaneille! Tästä on hyvä jatkaa tapahtuman kehittämistä kohti vuoden 2014 Lohikunkkua, vuoden päästä nähdään siis samoissa merkeissä Maisansalossa.

 

Tulokset:

1. Matti Tuominen ja Mika Teräväinen, järvilohi 3,985kg / 66cm
2. Riku Järvinen Sasu Järvinen, järvilohi 2,820kg / 64cm
3. Jussi Suihko, Timo Savolainen ja Antti Savolainen, Järvilohi 2,080kg / 60cm
4. Tomi Rajalampi, Jukka Rajalampi ja Jorma Rautava, Taimen 1,715kg / 55cm

 

WP_20131102_15_46_25_Pro__highres

 

 

Teksti by Mansun matkassa-blogi