Lohikunkku 2017

Viidennen kerran Maisansalossa, ja kuudennen kerran historiassaan järjestettävä Lohikunkku alkoi edellisvuoden tapaan jo perjantaina. Majoitus oli järjestetty jälleen Murikanrantaan, ja osa porukasta oli ollut järvellä reenailemassa kisastrategian kuntoon jo perjantaina.

Saunan kautta siirryttiin sisätiloihin pikkuhiljaa alkavaan huutokauppaan. Välissä Kalastajan Kanavan Jyri haastatteli osaa hallituksen porukkaa sekä Korhosen Markkua perjantain live-lähetyksessä. Liven jälkeen päästiin käsiksi huutokauppaan, ja huudettavaa olikin reilulla kädellä. Hieno ilta tuotti pelkästään huutokaupan muodossa reilun 4200 euroa! Aivan mahtava tulos ja tästä iso kiitos sekä lahjoittajille, että huutajille!

 

Lauantai-aamuna kisakeskuksena toimivaan Maisaan alkoi virrata porukkaa jo varhain aamulla, ja Maisan maittavien sämpylöiden ja kahvien jälkeen päästiin lopulta matkaan. Keli oli armollisempi kuin edellisen vuoden kipakka pakkassää, ja nyt ei jäätyvistä vaparenkaista ollut huolta, vaikkakaan keli ei tietenkään mitenkään trooppinen marraskuun alussa koskaan olekaan.

 

Tällä kertaa tekniset seikat puolsivat Telegram-pikaviestisoftan käyttöä kisan aikana tutun whatsappin sijaan, mutta linjat lauloivat normaaliin tapaan kuumina. Milloin eetterin putkahti kalauutisia, ja milloin eväskuvia, tai muita hullutuksia. Näitä eväskuvia taisi tulla ainakin mittakalakuvia enemmän, sillä loppujen lopuksi puntarille saatiin kolme kisamitan (61cm) ylittäviä kaloja. Neljäskin kala siinä kävi kääntymässä, mutta millään ei saatu mittaa täyttymään, vaan kala jäi harmittavasti pari millä vajaaksi. Lähellä, niin lähellä…!

 

Tampereen pormestari Lauri Lyly saapui paikalle vastaanottamaan pormestarin lohta, joka tälläkin kertaa oli taimen. Lyly oli otettu tapahtuman yhteisöllisyydestä ja kehui järjestelyjä, että puitteita. Palkinnoksi Pormestarin lohesta, The Kalattomat-venekunta sai LähiTapiolan lahjoittamat kaksi kappaletta Imax-pukuja.

 

Itse tuloksissa kolmannen sijan otti Antosen Juuson kipparoima Katsofish-venekunta. Tästä palkittiin Nippon verkon lahjoittamalla Daiwan Sea Hunter-vetokelalla, sekä Lielahden Motonetin lahjoittamilla parilla paukkuliiveillä. Motonetin lahjoittama sähkösavustin tuli vielä puolivahingossa kaupan päälle…

Kakkossijalle yli Pormestarin lohen napannut Timo Eskolan kipparoima The Kalattomat. Palkintona vakuumikaupan lahjoittama huippulaadukas Lava V300-vakuumikone!

Pääpalkinnon ja Lohikunkku 2017 – tittelin vei Team Pahalampi! Esa Juvankoski & Juha Mätäsniemi saivat lähes nelikiloisella kalalla OPM:n lahjoittaman Elite TI9-yhdistelmälaitteen veneeseensä!

Kaikki kolme mittakalan saanutta venekuntaa saivat lisäksi jokainen Ruodon lahjoittamat jigisetit, sekä Ravintola Maisan lahjakortit.

Palkintoseremonian yhteydessä Katsofish lahjoitti jälleen Näsijärven lohikalaistutuksiin 328€! Iso kiitos tuesta!

Arvontapalkintojakin oli runsaasti. LähiTapiolan lahjoittama Imax-puku löysi uuden omistajan, ja lisäksi lahjakortteja arvottiin seuraavilta sponsoreilta; Wavemotor (100€), YamahaCenter (50€), Venemyynti Kymäläinen (50€). Suomen Radon-palvelut lahjoitti vielä Ahvenanmaalle lohenuistelureissupaketin majoituksineen! Lohireissun arpa osui Juvankosken voittajavenekunnalle, joten heille Lohikunkku oli kyllä tänä vuonna jättipotti!

Kun palkinnot oli jaettu, oli jälleen kerran aika siirtyä Ravintola Maisan maittavaan buffet-pöytään. Ruokailun päätteeksi sähkösauna, että savusauna olivat lämpimänä, ja uimaankin joku uskaltautui. Iltaa jatkettiin vielä Murikanrannassa, joskin perjantaita hieman pienemmällä porukalla. Sunnuntaiaamuna olikin mukava lähteä kotimatkalle kun Murikanrannasta sai vielä kunnon aamupalan syötyä.

Iso kiitos jälleen kerran sponsoreille, osallistujille, sekä talkootyöläisille! Marraskuussa 2018 tärähtää Maisansalossa taas!

 

Kuvat ovat Toni Raision käsialaa, täällä niitä lisää: https://toniraisio.kuvat.fi/kuvat/Lohikunkku+2017/

 

Lohikunkku 2017 tulokset:

1. Team Pahalampi – Esa Juvankoski, Juha Mätäsniemi – 68cm, 3875g

2. The Kalattomat – kippari Timo Eskola – 62cm, 3140g

3. Katsofish – kippari Juuso Antonen – 63cm, 3015g