Lohikunkku 2014

Lauantaina 1.11.2014 koitti taas pitkään odotettu päivä kun Näsijärven Lohikalayhdistyksen järjestyksessään kolmannen Lohikunkku kilpailun aamu valkeni. Lohikunkku tapahtuma järjestettiin nyt toisen kerran Maisansalon upeissa puitteissa Koljonselän ottipaikkojen äärellä. Maisansalosta löytyy kertakaikkiaan upeat puitteet tällaisten tapahtumien järjestämiseen. Ravintola Maisa tarjoaa Pirkanmaan parhaat herkut ja rannasta löytyy upeat saunatilat savusaunoineen päivineen!

lohikunkku1

Ensimmäiset venekunnat saapuivat jo perjantai iltana Maisan laituriin ja viime vuotiseen tapaan porukalla päästiin nauttimaan ravintola Maisan burgeri listan tarjonnasta. Kilpailuun ilmottautuminen alkoi lauantaina kello 07.00 jolloin ensimmäiset kilpailijat jo odottelivatkin jonossa oven takana. Ilmottautumisen jälkeen kaikille osallistuneille tarjoiltiin aamukahvit ja paahtopaisti sämpylät. Traileri trafiikkia oli melkoisesti mutta hyvin kuitenkin pysyttiin aikataulussa ja kipparikokous päästiin aloittamaan ajallaan. Kilpailuun starttasi kaikkiaan 80 venekuntaa.

lohikunkku6

lohikunkku7

lohikunkku8

Parannusta viime vuotiseen tuli siis merkittävästi ja emme voi olla kuin tyytyväisiä tapahtuman herättämään mielenkiintoon. Lohikunkku-tapahtuma on yhdistyksen merkittävin varojenkeräystapahtuma jota tullaan jatkossakin kehittämään jotta siitä saataisiin vieläkin onnistuneempi. Hyviä kehitysideoita ollaan jo puuhamiesten toimesta mietitty ja ensi vuodelle lähdetään tavoittelemaan 100 venekuntaa paikanpäälle. Sääntöjen mukaan kaikkien venekuntien tuli olla rannassa kello 16.00 ja tämän jälkeen aloitettiin heti punnitus. Punnituksen lomassa tarjoiltiin Maisan isännän toimesta kaikille halukkaille grilli makkaraa pahimpaan nälkään. Taimenen ja järvilohen alamitta kisassa oli 61cm. Vain yksi kala punnittiin per venekunta ja suurin kala toi väsyttäjälleen Lohikunkku 2014-tittelin. Aurinkoinen ja melko tyyni keli ei ole koskaan kalantulon suhteen kovinkaan helppo Näsijärvellä mutta siltikin puntarille tuli 7 kpl kisamitan täyttäviä lohikaloja.

lohikunkku2

Punnituksen ja palkintojen jaon jälkeen oli aika siirtyä illanviettoon joka starttasi ravintola maisan illallisella. Pöytä oli tuttuun tapaa taas koreana ja keräsikin osallistujilta isot kiitokset, kenenkään ei varmasti tarvinnut lähteä nälkäisenä tästä tilaisuudesta. Illalliselta siirryttiin rantasaunalle jatkaaman illanviettoa saunottelun, virvokkeiden ja hyvän seuran parissa.

lohikunkku4

Iso kiitos kaikille osallistuneille ja yhteistyökumppaneille! Tästä on hyvä jatkaa tapahtuman kehittämistä kohti vuoden 2015 Lohikunkkua, vuoden päästä nähdään siis samoissa merkeissä Maisansalossa!

 

Lohikunkku 2014 tulokset:

1. Esa Juvankosken venekunta, järvilohi 66cm / 3,405kg

2. Timo Kälvinmäen venekunta, järvilohi 63cm / 3,120kg

3. Niko Kaukojärven venekunta, järvilohi 65cm / 3,105kg

4. Roni Lähdeluoman venekunta, järvilohi 64cm / 3,075kg

5. Markku Salmisen venekunta, taimen 61cm / 3,050kg

6. Pertti Piiroisen venekunta, järvilohi 62cm / 2,975kg

7. Juha Mutasen venekunta, järvilohi 64cm / 2,815kg

 

lohikunkku5

Jopo-arvonnan onnellinen voittaja!

lohikunkku3

Katso lisää valokuvia tapahtumasta tästä linkistä

 

Teksti by Mansun matkassa-blogi