Julkaistu

Meripelastusseura Pirkanmaa Ry mukana Lohikunkussa

Lohikunkku 2015 kilpailun lähtöpaikalla voit tutustua myös Suomen Meripelastusseura Pirkanmaa Ry:n toimintaan.

Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoiset pelastajat auttavat hätään joutuneita merellä ja järvialueilla lähes 1500 kertaa vuodessa.

Pirkanmaalla meripelastajat päivystävät avovesikaudella 24/7. Kaikki Pirkanmaan meripelastajat ovat vapaaehtoisia, eivätkä he saa palkkaa tai muuta korvausta pelastustoiminnasta. Toiminta rahoitetaan avustuksin, jäsenmaksuin, talkootöin ja pelastuslaitoksen sopimuksin. Vuosittain Pirkanmaalla lähdetään yli 100 pelastus- tai avustustehtävälle. Tämän lisäksi meripelastajat esittelevät toimintaa ja kouluttavat vesiturvallisuutta sekä valvovat vesialueita yleisötapahtumien yhteydessä.

Vesillä voi sattua ja tapahtua. Meripelastajat tulevat apuun, kun tekninen vika katkaisee matkanteon, veneestä loppuu polttoaine, kuljettaja saa sairaskohtauksen, moottori syttyy palamaan, vesitaso kaatuu järveen, mökki palaa saaressa, matkustajalaiva ajaa karille ja niin edelleen. Toimimme pelastuslaitoksen alaisuudessa ja tarvittaessa avustamme ensihoitoa ja poliisia.

Vaikka sinulle joskus sattuisi vaikka nolokin kömmähdys vesillä, ei kannata arkailla soittaa ajoissa apua hätänumerosta 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi tilanteen ja antaa neuvoja, tekee kiireellisen hälytyksen meripelastajille ja/tai pelastuslaitoksen yksiköille tai kiireettömässä tilanteessa voi pyytää sinua soittamaan myös suoraan meripelastukseen ja sopimaan mahdollisesta hinauksesta.

Kannattaa kuitenkin huomioida, jos hätäkeskus luokittelee tehtävän niin ettei se ole pelastustoimen tehtävä, ei meripelastus voi tehtävää korvauksetta suorittaa… Näihin hinauksiin on määritelty kiinteät tuntihinnat kulukorvausperiaatteella, hinaavan aluksen tyypistä riippuen.

Trossi

Hankkimalla Meripelastusseuran Trossi-jäsenpalvelun varmistat myös veneellesi maksuttoman avun. Jos matkasi vesillä yllättäen keskeytyy, saat hinauksen lähimpään satamaan, mihin on saatavissa korjauspalveluita. Vastaava palvelu toimii myös Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa (Tanskassa vain rajatulla alueella). Lisäksi saat meri- tai järvipelastusyhdistyksen jäsenyyden sekä neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Vapaaehtoinen meripelastaja –lehden.

Trossin hinta on 75 € kalenterivuodessa. Lisäveneestä maksat 40 €. Trossi-turva ja paikallisyhdistyksen jäsenyys jatkuvat vuosittain automaattisesti ja laskutetaan aina vuoden alussa.

Meripelastusseuralla on yhteensä 65 pelastusasemaa ympäri maata rannikolla ja sisävesillä. Apuun tulee aina lähin ja tarkoituksenmukaisin yksikkö. Huomioithan kuitenkin, että Trossi -avustustehtävät hoidetaan kiireettöminä kohtuullisessa ajassa. Trossi-maksut käytetään maamme vapaaehtoisen meripelastustoiminnan ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Lisäetua OPn venevakuutusasiakkaille ja SPV:n jäsenille Meripelastusseuralla on yhteistyösopimus OPn (Pohjola Vakuutus) kanssa. OPn venevakuutusasiakkaat saavat Trossi-palvelun 20 €:n alennuksella. Vuonna 2015 Trossi -palvelun hinta on heille 55 €, kun sen normaalihinta on 75 €. Suomen purjehdus ja veneilyn (SPV:n) jäsenet saavat Trossi-jäsenpalvelusta 10 €:n alennuksen eli Trossin hinnalla 65 €.

Veneisiimme ja toimintaamme voi tulla aina tutustumaan, kun emme ole suorittamassa tehtävää.

Turvallista veneilyä!

http://pirkanmaa.meripelastus.fi

facebook.com/meripelastuspirkanmaa

twitter.com/smpspirkanmaa