Julkaistu

Hyvää Uutta Vuotta!

Vaikka ilmeisesti tammikuun puolella on ainakin yksi uisteluvene Nässyllä havaittu, tarkoitti vuoden vaihtuminen käytännössä uistelukauden päätöstä Näsijärvellä kelien vaihtuessa viimeinkin talvisiksi. Olkaahan varovaisia pilkkijäillä, naskalit kaulaan!

Vuoden vaihtuminen tuo myös muita muutoksia – kalastuslain muutokset koskettavat Näsijärvellä erityisesti taimenen rauhoitusta ja kuhan alamittaa. Rasvaevällinen taimen on siis rauhoitettu kokonaan. Kuhan alamitta nousi jo pitkään suositusalamittana olevaan 42 senttiin, joskin Nässyn kuhakanta on sen verran hyvässä mallissa, että alamittaa voinee hyvin pitää henkilökohtaisesti korkeampanakin.

Entinen kalastuksenhoitomaksu ja lääniluvat yhdistyivät valtakunnallisesti yhdeksi kalastonhoitomaksuksi (39€). Tämä vaaditaan jokaiselta 18-64 vuotiaalta kalastajalta, pilkintä ja onkiminen poislukien. Lupa kattaa kalastuksen yhdellä vavalla lähes koko Suomessa. Näsijärven yhteislupaan ei näytä tulevan muutoksia viime vuoteen verrattuna. Myös Lohikalayhdistyksen jäsenmaksu pysyy samana tänä vuonna – meiltä saat jäsenyyden ja Näsijärven luvan yhteishintaan 60€. Voit liittyä jäseneksi ja tilata luvan täältä: http://www.nasijarvi.fi/jaseneksi/ (toimitukset alkavat myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana)

Laitoimme juuri ennen vuoden vaihdetta jäsenkirjeen postituslistallemme, jossa summasimme vuotta 2015. Vuosi oli menestyksekäs yhdistykselle – jäsenmäärä kasvoi hieman, Lohikunkun osallistujamäärä suorastaan räjähti, ja purohommissa otettiin isoja askeleita eteenpäin. Askelmerkit pysyvät pääpiirteiltään samoina myös tänä vuonna. Vuosikokouksesta tulemme ilmoittamaan lähempänä ajankohtaa – tervetuloa mukaan. Ja muistakaa, että palautetta, kehitysideoita yms. saa aina lähettää mitä vain kanavaa pitkin.

Kireitä siimoja kaudelle 2016!